day 22 - what makes you different from everyone else

2010-09-30 @ 01:45:22
Antagligen bara tron om att jag är jävligt speciell. Vilket egentligen gör mig vanlig.

Men jag har haft ett fett överbett, och mina fötter lutar något vansinnigt, jag skriver med papperet vridet 90 grader åt vänster, jag har trettio par skor men har använt ett och samma senaste månaden, jag har ett ytterst fult skratt (mmhmhmhm-hæ-hæ), jag har sabbat tre gitarrsträngar på en vecka eller så, jag har anlag för RLS men vet inte om jag inbillar mig det när jag väl känner symptomen, jag tycker att palsternacka är asgott, jag kan kolla åt två olika håll med ögonen (men bara ibland), och dessutom är jag grym på att röra näsan på olika sätt!!!!1, jag sminkar mig inte (okej med undantag för ytterst lite foundation), en gång när jag var en infant och för ovanlighetens skull cyklade till skolan märkte jag att jag inte hade hjälm på mig och cyklade hem för att hämta den, då ramlade jag och fick mitt livs första hjärnskakning samt ett ärr i fejset, och en gång skulle min s.k vän Berra the Bajs dra upp mig från golvet och jag föll istället in i en vägg, in i ett rör, ner på ett golv och fick mitt livs andra hjärnskakning, Ben & Jerry's brukade vara mitt liv men numera associerar jag det bara med magsjuka och avstår, jag har ett storkbett på skulderbladet som "ska" försvinna under ens första levnadsår (...), jag är till skillnad från större delen av min giriga generation inte konfirmerad, en gång såg jag Roger Pontare på stan i Tranås... ja men ni fattar. Jag vet faktiskt inte. Mycket sades ju redan vid dag ett.

day 21 - a picture of something that makes you happy

2010-09-28 @ 23:27:23

                                                                                                                                         Sarys bild

Konserter. När konfettit skjuts ut brukar jag nästan alltid börja gråta, lite spec så där.

day 20 - someone you see yourself marrying/being with in the future

2010-09-27 @ 19:03:14

                   

Luke Pritchard. Den enda rätta. Fast det vet ni ju redan.


day 19 - nicknames you have; why do you have them

2010-09-27 @ 00:27:20

Mitt enda smeknamn är Alz. Även Lissie får jag höra ibland, detta på grund av min hotmailadress som skapades när jag var ynka 10 år gammal... hahah jesu. Jag och mina kära vänner har ett flertal gånger filosoferat kring uppkomsten av namnet Alz, utan framgång. Jag misstänker dock att det uppstod som en kontring/parodi på namnet jag tilldelade JULZ! Eller?

Ibland får jag heta 94:an. Tycker det låter ytterst näsvist.

Här hemma har vi alla gemensamma smeknamn som jag inte bör gå in på, ni skulle helt enkelt inte tro att vi var sanna.

Nej men, Alice är ju ett namn som inte föder smeknamn direkt.


åh uppsala

2010-09-27 @ 00:23:54


Åkte till bror1 och hans lilla stuga. Han är högkvalitativ han!

Ytterst originella bilder.

Men Alexander är lycka, det är dyrt att vara på resande fot, jag har köpt mig en ny jacka, Transformers var dålig och i Uppsala har de fin dialekt.

day 18 - plans/dreams/goals you have

2010-09-24 @ 00:13:35


Jag vill flytta till ("hem till") London. Snarast möjligt. Sjunga litegrann kanske. Och så vill jag bara vara lycklig. Klyschigt men sant. (ett uttryck jag nog använt 459 gånger i bloggen.) Fina paranteser gör jag också!

När det gäller kortsiktiga mål, åker jag till bästa brodern imorgon. Detta innebär att dagen består av dans och antagligen mer smärtande hålfötter, spela misslyckad hippie i en planerad improvisation, och sedan en jäkla massa tågåkande. Men sen! Stannar hos världsklassalleboy till söndag. Ber nog att få återkomma med utmaningen och allt sånt då. Herå!

day 17 - someone you would want to switch lives with for one day and why

2010-09-22 @ 23:11:50
Just idag skulle jag svara att jag skulle kunna vara vem som helst som; hade mer än en krona på kortet och femtio öre i plånboken, var trygg, lugn, orädd och absolut inte stressad, hade all tid i världen och knappt kände till innebörden av frustration.

Eller nej.

Vill nog inte vara någon annan. Men om det bara är för en dag, kan jag väl testa att vara Elvis. Typ.

day 16 - another picture of yourself

2010-09-21 @ 21:26:16hehe m alz e jah :p xD


day 15 - put your ipod on shuffle: first 10 songs that play

2010-09-20 @ 23:50:56

Jag hoppar även över "day 14 - a picture of you and your family" eftersom de helt enkelt inte vill synas på internet! Här har ni dock den mytomspunna medelvägen (jag menar att vi har kommit halvvägs nu) - de tio första låtarna som spelas via blanda på min ipod!

Dålig på vardag - Markus Krunegård
Let it be - Beatles
Sassafras roots - Green Day
Don't be shy - The Libertines
Tiger by my side - Empire of the Sun
Mitt gullbergs kaj paradis - Håkan Hellström

Delicate - Damien Rice
Fluorescent Adolescent - Arctic Monkeys
The death of me - City & Colour
Changes - David Bowie


jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket

2010-09-20 @ 00:53:41Jag har i och för sig bara skumläst. I och för sig inte läst färdigt. Men den är onekligen rätt fin ändå.


day 13 - a letter to someone who has hurt you recently

2010-09-20 @ 00:46:11

Skulle jag vara seriös och inte för arg för att bli sentimental hade jag nog bara skrivit såhär; säg som det är nästa gång.

Men nu har Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen, och då är det verkligen inte time att vara känslosam. Alla har rätt till sin egen åsikt; men jag är så sjukt glad och stolt över mina invandrarkompisar och mina bögkompisar, och tänker fortsätta vara det, så högre makter; låt ett mirakel ske eller något. Släpp för helvete inte in SD i riksdagen. Manar inte till bråk, manar bara till lite vidsynthet.

(Inte nog med att deras politik, inte bara i invandrarfrågor, är skrämmande och fientlig, Sverigedemokraterna är också det parti som sjunger *shalalala*, häller champagne på varandra, vinkar fånigt till kamerorna och spelar eurodisco i väntan på sin partiledares ankomst.)

Tack, Lars Ohly, för att du vägrade bli sminkad samtidigt som Jimmie Åkesson.

FY SKÄMS SVERIGE!


day 12 - how you found out about blogs and why you made one

2010-09-18 @ 16:46:21
Hur? Det var väl inget definitivt datum egentligen. Upptäckten kom väl bit för bit, men till stor del med mitt klädintresse. Varför skapade jag en egen? Jag ville förmodligen bli en storbloggare och tjäna feta pengar, precis som de flesta andra. Nu skriver jag mest för att dela med mig av mig själv. Foton, texter, tankar och lite vardaglig skit. Det är roligt att veta att man har människor som följer en, även om det aldrig kommer bli så många att man skulle kunna försörja sig på att blogga, utan att man gör sig till eller gör sig speciell. Här skriver jag bara om mig och mitt liv och vad jag tycker och inte tycker och så vidare. Det är smickrande att någon kan vilja läsa om det.

day 11 - another picture of you and your friends

2010-09-18 @ 13:29:07

Happ. Där sprack mitt uppdateravarjedag-löfte. Inte för att det spelar så stor roll egentligen. Är man busy så är man! Här kommer dag elva, lite i efterskott.Barren, Gurtan och... Alice?


day 10 - songs you listen to when you are happy, sad, bored, hyped, mad

2010-09-16 @ 23:57:14

Det varierar ju något kopiöst. Jag självmedicinerar ofta med musik också; är jag ledsen vill jag inte sörja, utan lyssnar på något glatt. Ska ändå försöka mig på det här, ja0!

Happy; Death On The Stairs - The Libertines

Sad; Re:Stacks - Bon Iver

Bored; Heaven Knows I'm Miserable Now - The Smiths

Hyped; Electric Feel - MGMT

Mad; I Never Told You What I Do For A Living - My Chemical Romance

Lite skev är jag kanske. Men när allt kommer omkring satt jag ju faktiskt och gömde mig på en toalett i tjugofem minuter idag. HAHAHAHAHA.


day 09 - something you’re proud of in the past few days

2010-09-15 @ 22:33:15
Jag fick en komplimang på min sångröst av en hemlig källa här om dagen! Det gjorde mig glad.

(Givande inlägg.)

day 08 - short term goals for this month and why

2010-09-14 @ 21:55:55
Igår började hösten och idag förlorade jag världens finaste jacka på tradera. Nu till dag 8.- måla mitt bord vitt, så att det slutar vara blått.
- skaffa en jacka, så att jag inte fryser ihjäl.
- sälja sådant som andra behöver bättre, så att jag blir rik (och kanske glädjer någon).
- träffa min bror!!!!!!!!1, för han är otroligt saknad. TORSDAG!
- allmänt leva livet, för det brukar ju bli bra till slut.

day 07 - a picture of someone/something that has had the biggest impact on you

2010-09-13 @ 23:37:03
Tog mig friheten att hoppa över nummer 6; favorite super hero and why, av den enkla anledning att jag inte har någon och inlägget skulle bli extremt krystat.

Här har ni dag nummer sju.Green Day from Oakland California rå. Skrev ett par förhastade rader om det här. Sån kärlek alltså.

day 05 - a picture of somewhere you’ve been to

2010-09-12 @ 23:50:16Venedig var jag i en gång i urminnes tider.


day 04 - a habit that you wish you didn’t have

2010-09-11 @ 18:28:21
Bita på naglarna. Det är klyschigt men sant.

Idag är jag sjuk. Skulle vara skönt att sluta bli krasslig så jävla ofta också! (!!!!!!!111)

day 03 - a picture of you and your friends

2010-09-10 @ 21:42:31


Alz, Julz, Sal & Boyle.

day 02 - the meaning behind your blog name

2010-09-09 @ 18:13:49


                                                                                                                             src; fashiontoast.

Hösten 2008 började talet 11 dyka upp i alla de möjliga situationer i mitt vardagsliv. På kvitton, registreringsnummer, sittplatser, men främst klockor. I takt med att det började kännas riktigt skumt, började jag kunna känna på mig när klockan var 11:11. På helgerna vaknade jag alltid 11:11. När jag hörde Konstantine med Something Corporate insåg jag att en textrad var I always catch the clock, it's 11:11 and now you want to talk; it's not hard to dream. Så jag googlade, googlade, googlade.

Jag är verkligen inte jätteinsatt, men förstår grundprincipen i vad andra människor som sett "11:11-fenomenet" påstår. 11:11 sägs vara ett wake up call för att påminna om vem man verkligen är, vem man vill bli eller vem man håller på att utvecklas till. Det sägs vara himlakrafter eller änglar som styr detta, väljer ut en person de kan få lönsam nytta av. Många gör önskningar vid 11:11, eller ser det som ett tecken från skyddsänglar att de finns med en.

Jag vill passa på att understryka att jag är den minst andlige eller troende personen man kan stöta på, och tror mest att det är slumpartat och inbillningar. Jag tvivlar på att någon ängel skulle ha nytta av mig, eller ens bry sig om att kontakta mig när jag i princip skulle slänga igen dörren i fejset på den.

Dock måste jag erkänna att jag blir glad när jag ser 11:11. Det händer inte lika ofta längre, men jag tycker det är en fin symbol som människor anknyter så många olika drömmar och förhoppningar till. Ibland makear man en flyktig wish kanske. Bara för att man kan.

Så, 11:11 för mig, i en kort och dålig sammanfattning; att ge efter för sina drömmar, men aldrig glömma vem man är. Utan en enda ängel eller himmelsk kraft.


day 01; a recent picture of you and 15 interesting facts about yourself

2010-09-08 @ 21:46:30


Recent är den väl inte, från juli. Men det får duga.

1. Jag är överrörlig i armbågarna.
2. Jag hoppade över första klass.
3. Jag var hästtjej i fem år, uhuhu!
4. Jag är vegetarian.
5. Jag var med i tv-programmet "Ljushuvudet" och slutade som fyra. För den sjuka ansträngningen fick jag... ett sällskapsspel. Hör och häpna.
6. Jag är beroende av koffein och kräver minst en liter pepsi max om dagen.
7. Jag hatar fötter, innerligt.
8. Jag lagrar otroligt mycket onödig information. Alltifrån mellannamn till könummer.
9. När jag var liten hade jag öroninflammation i två år.
10. Jag har varit både emo och wannabejapan, gött snack. Det senare innebar cirka sju strumpor åt gången, tyllkjolar, överdoser i plastarmband och pärlhalsband, hårspännen i formationer i en annars ganska råttfärgad och flottig lugg, bl a.
11. Mitt största i-landsproblem/det tråkigaste jag vet är att byta påslakan och att sova.
12. En gång hade jag sju marsvin samtidigt.
13. Jag avskyr när någon ska berätta något men avbryter sig, eller när någon påbörjar en mening men glömmer resten. Fruktansvärt. Så ångestfyllt att det aldrig någonsin kommer bli sagt. Blir vansinnig, faktiskt.
14. Jag har ingen som helst sympati för uttrycket "någon måtta får det väl vara".
15. Jag lyckas alltid komma på typ tio smeknamn var för personer, platser, händelser osv.
(16, wehey bonus eller?). Jag pratar i sömnen. Detaljerat. Jag kan svara långt och utförligt när jag egentligen fortfarande sover på morgonen, så att jag verkar vaken och på väg att gå upp, även tro att jag sitter och äter frukost, vilket orsakar en hel del förseningar. Det är fint.

Och speciellt intressant var det väl inte, men det får duga.


det är så lätt att fastna

2010-09-07 @ 19:24:25
Dagen började med för lite sömn i bagaget och tandkräm i håret (det känns fortfarande som stålull), fortsatte med en kort skoldag varpå jag sov ut lite fint i sista sensommarsolen, försökte panikförfatta men sov vidare i soffan, åt en pan pizza, fick hem min otroligt efterlängtade gitarr efter service och sjöng en låt eller två eller tolv; nu känns det för tidigt att börja med matten, men efter Idol (!!!!1 auditions är mitt liv) lär jag vara för trött. Igen. Happ. Därmed blev jag den tråkiga bloggaren jag inte vill vara.

Därför (hade jag tänkt, i alla fall, vi får väl se hur de blir med det i slutändan) ska jag härma MiaGurl91 och köra Tumblrs 30 day challenge. Annars kanske jag tröttnar eller får en otrolig inspirationskick och slutar behöva det där. Fint!

skywalker

2010-09-06 @ 19:41:03lolololololololololololol, jag har ny tröja

here comes the sun

2010-09-06 @ 00:24:02Lycklig, vet jag inte om jag ska våga kalla det, och jag har ingen aning om vad som orsakar det. Det är inte att jag lyssnar på Beatles medan jag städar ut trasiga strumpbyxor och gamla manualer på språk jag inte ens kan, att det står ett minirivjärn (tystnad) på fönsterblecket, att jag äntligen gjort slag i saken och köpt ett vitt nagellack att måla nagelkanterna med, att jag har fått en retroklocka med datumflikar, att jag till slut hittade min försvunna plånbok, att jag har köpt nya manchesterbyxor och en E.T-inspirerad tubhaldsuk, att jag åt fyra Delicatobollar på en artificiell strand i Linköping med Sigurt idag, att filmen om Coco Chanel var så dålig att man till större delen kunde göra narr av den, och jag har inte blivit kär eller skaffat pojkvän eller fått en gudomlig uppenbarelse eller vunnit tio miljoner på lotto eller slagit i skallen (men däremot knät när jag föll hyfsat handlöst i trappan på jakt efter plånboksjäveln) eller så, men jag är bara så jävla glad. Och det är fint.


ASK MY MOTHER, "DOES PEACE COME ALONG WITH AGE?" "NO, RESTLESSNESS GROWS WORSE DAY BY DAY"

2010-09-01 @ 00:42:25internt.


RSS 2.0